Hei,
jeg har frem til nå bare lekt litt med ingefærøl og har tenkt å ta steget opp til ekte saker (øl). Problemet er at jeg har glutenallergi, så utvalget av malt er noe begrenset, og jeg bør holde meg til tørrgjær fordi flytende gjær er dyrket i malt(så vidt jeg vet).
Jeg har tittet litt rundt på eksisterende oppskrifter, og det meste gav angivelig ok resultater. Etter å ha lest mesteparten av "How to brew" og trålet en del forum så har jeg kommet frem til denne oppskriften:
https://www.brewtoad.com/recipes/tindheim-ipa-gluten-free-v1
Sorghum er hovedmalten mens candisukkeret skal gi fargen som sorghum og honning mangler. Tanken er å bruke aromatisk humle siden sorghum angivelig er ganske bittert fra før. Safale S-04 virket som en ok gjær for jobben og ingefær ville jeg ha med kun for å gi litt varme og rundere smak. Og fordi jeg liker ingefær, enkelt og greit.
Så mine spørsmål er som følger:
1. Ser bruken av humle ok ut?
2. Holder det å koke Sorghumsirup, sukker og honning i 20 min, eller burde det få 60 min?
3. Andre innspill?
Jeg er helt ny i gamet, og blir derfor veldig glad for innspill.
jeg har frem til nå bare lekt litt med ingefærøl og har tenkt å ta steget opp til ekte saker (øl). Problemet er at jeg har glutenallergi, så utvalget av malt er noe begrenset, og jeg bør holde meg til tørrgjær fordi flytende gjær er dyrket i malt(så vidt jeg vet).
Jeg har tittet litt rundt på eksisterende oppskrifter, og det meste gav angivelig ok resultater. Etter å ha lest mesteparten av "How to brew" og trålet en del forum så har jeg kommet frem til denne oppskriften:
https://www.brewtoad.com/recipes/tindheim-ipa-gluten-free-v1
Sorghum er hovedmalten mens candisukkeret skal gi fargen som sorghum og honning mangler. Tanken er å bruke aromatisk humle siden sorghum angivelig er ganske bittert fra før. Safale S-04 virket som en ok gjær for jobben og ingefær ville jeg ha med kun for å gi litt varme og rundere smak. Og fordi jeg liker ingefær, enkelt og greit.
Så mine spørsmål er som følger:
1. Ser bruken av humle ok ut?
2. Holder det å koke Sorghumsirup, sukker og honning i 20 min, eller burde det få 60 min?
3. Andre innspill?
Jeg er helt ny i gamet, og blir derfor veldig glad for innspill.
Sist redigert: