Hjelp til humle

Rutof

 
Hei

Skal lage en dobbel IPA. Med denne malt sammensetningen.


7700g Maris Otter pale ale malt
500g Wheat malt
100g Amber malt


Ønsker ideer til humle sammensetningen. Har lyst til å prøve amarillo.

Så kom med forslag.
 
Amarillo som late hop og/eller dry hop slår nok ikke feil nei :)

Ellers er Chinook en bitterhumle som sjelden slår feil.
 
Odland skrev:
Amarillo som late hop og/eller dry hop slår nok ikke feil nei :)

Ellers er Chinook en bitterhumle som sjelden slår feil.

Så chinook som bitter og amarillo som aroma humle :)
 
Kjetil S skrev:
Odland skrev:
Samt Simcoe funker stort sett over hele linja.

Simcoe + Amarillo er jo en berømt kombinasjon. Og gjerne litt Chinook eller Columbus i tillegg som tørrhumle.

Så du ville brukt simcoe som bitter, amarillo og chinook som aroma og tørrhumlet med begge?
 
Nei, Chinook som bitterhumle og tørrhumle, og både Simcoe og Amarillo til smak/aroma/tørrhumle.
 
Vil anbefale og ha hovedvekt av Amarillo i DH og heller goose mengden. Vil da få en rundere aroma. Chinook i FHW gir en ekstremt god og balansert bitterhet med både sitrus og pine.
 
Odland skrev:
Vil anbefale og ha hovedvekt av Amarillo i DH og heller goose mengden. Vil da få en rundere aroma. Chinook i FHW gir en ekstremt god og balansert bitterhet med både sitrus og pine.

FHW 60 gr. Chinook
60 min. 40 gr. Chinook
30 min 70 gr amarillo
30 min 50 gr. Simcoe
10 min 40 gr amarillo
10 min 30 gr. Simcoe
DH 90 gr amarillo
DH 20 gr simcoe.

Noe slikt? For mye for lite?
 
Ekstremt bitter da. Kun bitterhumla di (FWH og 60 min) gir en teoretisk bitterhet på 230+ (Tinseth)
 
Ser ingen grunn til å bruke 60 min humla nei
Ville nok også ha halvert FWH (iallefall ikke høyere enn 40g)

Kanskje tatt noe av 10 minuttshumla på 2 min

Tenker du å spre tørrhumlingen over flere dager?
 
Tilbake
Topp