Hjelp til tolking av oppskrift "The Immigrant IPA"

Hallo!
Bryggejomfru her, med noe som kanskje er et veldig banalt spørsmål;

I oppskriften til settet jeg har bestilt står følgende

(...)
Indstil temperaturen til 100 C og sæt tiden til 60 minutter
Når alarmen lyder, tilsættes bitterhumlen(...)
Efter 45 minutter tilsættes smagshumle
Efter 5 minutter tilsættes smagshumle og klar urt
(...)

Jeg antar at de sikter til en alarm som skal pipe når temp er 100 grader, og at de ikke mener etter 60 minutter. Kan noen bekrefte?
Er det noen god grunn til at timer skal startes før vørter når koketemp?
 
evkn skrev:
Hallo!
Bryggejomfru her, med noe som kanskje er et veldig banalt spørsmål;

I oppskriften til settet jeg har bestilt står følgende

(...)
Indstil temperaturen til 100 C og sæt tiden til 60 minutter
Når alarmen lyder, tilsættes bitterhumlen(...)
Efter 45 minutter tilsættes smagshumle
Efter 5 minutter tilsættes smagshumle og Klar Urt
(...)

Jeg antar at de sikter til en alarm som skal pipe når temp er 100 grader, og at de ikke mener etter 60 minutter. Kan noen bekrefte?
Er det noen god grunn til at timer skal startes før vørter når koketemp?


Vil tro at timeren skal startes når vørteren har nådd 100[sup]o[/sup]C.
 
Ja, start timer når det koker, og tilsett første humle. Tilsett nr to etter 45min. Den tredje skal i etter 50 eller 55min, litt uklart i oppskrifta der.
 
[edit noen var kjappere enn meg her  ::)]
Forstår fremgangsmåten din slik:
Koketid bitterhumle 60min
Aroma1 når det er igjen 15min av koketiden
Aroma2 + Klar Urt når det er igjen 10min av koketiden.

Hvor lang koketid er det angitt på settet? Står det noe tidsangivelse på humlepakkene?
Stoppeklokka startes når du har fått kok på vørteren. Det er timingen på humletilsetningene som er viktige for smaksbildet på ølet.
 
Tilbake
Topp