Hei
Jeg har laget 2 all-grain brygg til nå og begge to er jeg kjempefornøyd med. En imperial stout på 8,4% og en IPA på 7,5%. Jeg har laget oppskriftene til disse ved hjelp av Beersmith. Jeg har ikke helt klart å holde meg innenfor temperaturene på meskingen og det har blitt litt frem og tilbake med tilsetting av kokende vann og kaldt vann etc for å få en noenlunde mesketemperatur. Uansett har begge bryggene blitt meget gode og jeg er veldig fornøyd med smaken :ilike:
Nå som jeg startet med ølbrygging bestemte jeg meg for ikke å kjøpe mer øl fra butikk (industriøl) og det blir i lengden dyrt om jeg skal handle øl på polet til sommervarmen og ølet jeg har laget ble så godt at det har gått fortere enn forventet Jeg har nå lyst til å sette et par brygg til. Det blir en IPA jeg skal dele i to ved gjæring med forskjellige tørrhumlesorter og jeg ønsker å lage en batch med en frisk sommerøl, da tenker jeg på en wit. Jeg har fått smaken på en skikkelig deilig øl fra polet som heter Duvel som er skikkelig digg, er ikke dette et hveteøl?
Jeg har kikket på denne oppskriften på bryggselv.no http://www.bryggselv.no/products/belgisk-wit-gahr-edition
Er det noe i veien for å meske på en temperatur? For min del hadde dette vært det greieste i starten. Jeg har heller aldri brukt fersk gjær og laget gjærstarter etc. Kan jeg finne en slikk pakke fra Wyeast som man klemmer på i steden for å lage en starter?
Jeg har lyst til å gjøre det litt enkelt for meg nå helt i starten av min ølkarriere
Hadde satt stor pris på tips og svar på mine spørsmål da det nå snart nærmer seg å sette en frisk sommerøl.
edit. googlet litt og fant ut at duvell ikke er et hveteøl. Kommer til å lage en duvel klone en også.
Jeg har laget 2 all-grain brygg til nå og begge to er jeg kjempefornøyd med. En imperial stout på 8,4% og en IPA på 7,5%. Jeg har laget oppskriftene til disse ved hjelp av Beersmith. Jeg har ikke helt klart å holde meg innenfor temperaturene på meskingen og det har blitt litt frem og tilbake med tilsetting av kokende vann og kaldt vann etc for å få en noenlunde mesketemperatur. Uansett har begge bryggene blitt meget gode og jeg er veldig fornøyd med smaken :ilike:
Nå som jeg startet med ølbrygging bestemte jeg meg for ikke å kjøpe mer øl fra butikk (industriøl) og det blir i lengden dyrt om jeg skal handle øl på polet til sommervarmen og ølet jeg har laget ble så godt at det har gått fortere enn forventet Jeg har nå lyst til å sette et par brygg til. Det blir en IPA jeg skal dele i to ved gjæring med forskjellige tørrhumlesorter og jeg ønsker å lage en batch med en frisk sommerøl, da tenker jeg på en wit. Jeg har fått smaken på en skikkelig deilig øl fra polet som heter Duvel som er skikkelig digg, er ikke dette et hveteøl?
Jeg har kikket på denne oppskriften på bryggselv.no http://www.bryggselv.no/products/belgisk-wit-gahr-edition
Er det noe i veien for å meske på en temperatur? For min del hadde dette vært det greieste i starten. Jeg har heller aldri brukt fersk gjær og laget gjærstarter etc. Kan jeg finne en slikk pakke fra Wyeast som man klemmer på i steden for å lage en starter?
Jeg har lyst til å gjøre det litt enkelt for meg nå helt i starten av min ølkarriere
Hadde satt stor pris på tips og svar på mine spørsmål da det nå snart nærmer seg å sette en frisk sommerøl.
edit. googlet litt og fant ut at duvell ikke er et hveteøl. Kommer til å lage en duvel klone en også.