Høg sg på mjød

aasnesen

Norbrygg-medlem
Satte ein batch med basemjød som hadde sg på 1.130, og brukte 1,8 g/l med Mead M05 gjær samt ein god del gjærnæring første dagane. Mjøden har no stått i fire veker og ser ut som den har stoppa opp på 1.028sg.
Synest dette blir vel søtt sjølv om eg er tenkt å tilsette safta bær. Er det mulig å få liv i gjæringen igjen ved å tilsette mer gjær og gjærnæring?
 
Satte ein batch med basemjød som hadde sg på 1.130, og brukte 1,8 g/l med Mead M05 gjær samt ein god del gjærnæring første dagane. Mjøden har no stått i fire veker og ser ut som den har stoppa opp på 1.028sg.
Synest dette blir vel søtt sjølv om eg er tenkt å tilsette safta bær. Er det mulig å få liv i gjæringen igjen ved å tilsette mer gjær og gjærnæring?
MJ gjær, alle jeg har vært borti, har ikke brukt M05 dog, har en lei tendens til å gå å legge seg tidlig. Nå vet jeg ikke hvilken temperatur du har gjæret på, men siden denne gjæren tåler rimelig høy temperatur anbefaler jeg å guffe den opp 5 grader og snurre karet for å få gjæra tilbake i suspensjon :)
 
MJ gjær, alle jeg har vært borti, har ikke brukt M05 dog, har en lei tendens til å gå å legge seg tidlig. Nå vet jeg ikke hvilken temperatur du har gjæret på, men siden denne gjæren tåler rimelig høy temperatur anbefaler jeg å guffe den opp 5 grader og snurre karet for å få gjæra tilbake i suspensjon :)

Den har stått stabilt på 20 grader. Ein bør vel unngå oksygen kontakt no sidan den er komt så langt ut i gjæringa?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Den har stått stabilt på 20 grader. Ein bør vel unngå oksygen kontakt no sidan den er komt så langt ut i gjæringa?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er riktig, ingen O2 inn i karet, derfor "snurrer" du karet. Ingen risting eller harde bevegelser, men rett å slett bruker den mest skånsomme metoden du kan for å få gjæra tilbake i suspensjon :)

Siden du har gjæret på 20 og MJ sier den kan gå helt opp til 30 grader så ville jeg som sagt økt så mye som 5 grader sånn at gjæra får en klar beskjed om å stå opp og jobbe videre.
 
Det er riktig, ingen O2 inn i karet, derfor "snurrer" du karet. Ingen risting eller harde bevegelser, men rett å slett bruker den mest skånsomme metoden du kan for å få gjæra tilbake i suspensjon :)

Siden du har gjæret på 20 og MJ sier den kan gå helt opp til 30 grader så ville jeg som sagt økt så mye som 5 grader sånn at gjæra får en klar beskjed om å stå opp og jobbe videre.

Okay då prøver eg på det[emoji846]
Takk for hjelpa[emoji482]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Gjæring fra 1.130 til 1.028 gir 13,4% alkohol. Ikke alle typer gjær tåler det der. Kanskje du skulle brukt en annen?
 
Tilbake
Topp