Holdbarhet på øl i fat i forhold til flaske

Skal begynne med ølfat.  Er litt usikker på hvordan øllet holder seg i fat i forhold til flaske. Kommer til å bruke 30 eller 50liters Ringnesfat.
 
Ramsvatn skrev:
Skal begynne med ølfat.  Er litt usikker på hvordan øllet holder seg i fat i forhold til flaske. Kommer til å bruke 30 eller 50liters Ringnesfat.

like lang holbarhet men bedre beskyttet mot revepisssmaken (sollys  >:D +humle). smaken på en og det samme brygg kan variere fra fat til flaske. (eller hvordan sier man dette..)
 
Det viktigste ang. holdbarheten (såfremt man unngår lys) er lagringstemperaturen. Jo lavere temp (over frysepunktet!), jo lengre holdbarhet. Flaske eller fat er ikke så viktig så lenge man ikke har fått inn mye luft under tapping.
 
oppfølgingsspørsmål: er det ikke da veldig dumt at vinmonopolet stort sett oppbevarer ølen i romtemperatur?
 
Gahr skrev:
Det viktigste ang. holdbarheten (såfremt man unngår lys) er lagringstemperaturen. Jo lavere temp (over frysepunktet!), jo lengre holdbarhet. Flaske eller fat er ikke så viktig så lenge man ikke har fått inn mye luft under tapping.

Heisan, dette er noe jeg også har tenkt (lurt) mye på.  gjelder dette med "like godt som på flasker.) etter at ølet er karbonisert også.?
 
Tilbake
Topp