runarstock skrev:Den gjærer helt ut.
runarstock skrev:Poenget i den tråden der er at du primer med en mengde sukker. Så tester du ut karboneringen over noen dager til du er fotnøyd med sødme og karboneringsnivå. Når du har funnet the golden spot så pasteuriserer du og dreper gjæra. Da har du en cider med litt sødme![]()
Absolutt ja! Jeg har brygga endel ekstraktbrygg med honning, det blir et ganske anderledes øl.Karl Johan skrev:driver og tenker på honning i en amberish ale.. vil honning sette noe smak i øllet?
runarstock skrev:Gjærstopp er ingen god idé, for å avklare det![]()
Nøkleby skrev:runarstock skrev:Gjærstopp er ingen god idé, for å avklare det![]()
Hvorfor ikke?
Ingemarh skrev:runarstock skrev:Poenget i den tråden der er at du primer med en mengde sukker. Så tester du ut karboneringen over noen dager til du er fotnøyd med sødme og karboneringsnivå. Når du har funnet the golden spot så pasteuriserer du og dreper gjæra. Da har du en cider med litt sødme![]()
Ja, leste tråden. Det virker jo både fornuftig og lett.
Det ble dog nevnt at man kan sette flaskene kaldt også for å stoppe gjæringen.. Hvor kaldt må dette være? Og om de deretter blir satt i "kjellertemp", starter gjæringen igjen da?
Sent from my iPhone using Tapatalk