Honning

Pål Heide Kielland

Norbrygg-medlem
Har en trippel som står og gjærer på andre dagen. Skal tilsette honning etter hovedgjæringa, et sted mellom 5 og 19 % (i stedet for sukker). Noen som har noen tanker om honningen bør varmebehandles eller om den kan tilsettes rett i gjæringskaret? Den er flytende og kjøpt i butikk. Redd for at honningkarakteren svekkes hvis jeg varmer den opp først
 
Godt spørsmål. Jeg har vært litt uheldig med honning i øl syntes jeg
Tilsatt ved flame out
Upasteurisert

Jeg fikk en infeksjon fra h... etter å ha tilsatt ikke varmebehandlet honning. Aldri igjen.
Når jeg tenker meg om; jeg laget hot honey for en stund tilbake som ble kokt med chiliflakes. Den beholdt honningkarakteren også etter nedkjøling. Oppvarming til 80-ish Celsius i et kvarters tid bør vel gjøre susen. Tror jeg prøver det, takk for innspill
 
Tilbake
Topp