Høste gjær med ti tommeltotter

Har hatt en Best Bitter til gjæring i 4-5 uker. Pga dårlig tid og mye på tapetet, rakk jeg ikke å flaske den tidligere..

Den er gjæren med WLP002.

Uansett, skulle høste gjæren i bunn av gjærkaret i dag og klarte selvfølgelig å slumpe vannet fra vannlåsen ned på gjærkaka.. Dette var nylig kokt vann når jeg satte batchen til gjæring. Er det rimelig å tro at dette vannet fortsatt er sterilt? Etter fem uker i gjærlåsen?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ingemarh skrev:
Uansett, skulle høste gjæren i bunn av gjærkaret i dag og klarte selvfølgelig å slumpe vannet fra vannlåsen ned på gjærkaka.. Dette var nylig kokt vann når jeg satte batchen til gjæring. Er det rimelig å tro at dette vannet fortsatt er sterilt? Etter fem uker i gjærlåsen?

Nei. Det er sannsynlig at du har fått støv eller innsekter i vannet.
 
Lag en starter med den gjæren og la den gjære helt ut, smaker og lukter det greit er det som regel greit.
 
Tilbake
Topp