Høy FG og tilsetting av sukkerlake ved tapping på fat

Skal tappe en Red Ale på fat idag. Hadde OG på 1071 og jeg brukte bare en pakke Safbrew T-58 gjær. Regner med at denne ikke har gjæret helt ut og at den derfor har høy FG. Leste i Gahr's CO2-guide at høy FG må tas med i beregning når en skal tilsette sukkerlake, dvs. hvor mange gram sukker pr liter. Dette skal i tillegg på cornelius fat og da har jeg hørt en skal ha litt mindre sukker enn om en skulle tappet på flasker. Så mine spørsmål blir da:

1) Hvordan skal man forholde seg til bruk av sukker for karbonering i brygg med høy FG?
2) Hvordan skal jeg bruke sukker for karbonering ved bruk av fat vs flasker? Like mye sukker i begge tilfeller, eller mindre ved bruk av fat?
3) Om jeg dropper sukker eller bruker veldig lite, hvordan kan jeg tvangskarbonere på fatet for å øke C02-innholdet i etterkant?

På forhånd takk!
 
Tilbake
Topp