HUMLE

Humle har som kjent konserverende effekt. Det eg lurer på er hvilke bestanddeler av humlen er det som gir konserverende effekt? Alfasyre..? Dvs har Galaxy 14,5% mer konserveringspower enn Saaz på 3.6%? Eller er det andre bestanddeler som utgjør denne effekten? Spiller koketid på humlen inn?
 
Til en viss grad tror jeg. Mener å huske at betasyre har mer å si på dette en alfasyre. Se f.eks på Teamaker humlen, som ble avlet for dette formålet over brygging. Er sikkert flere faktorer som teller.
 
Takker for svar!

Etter det eg leser i artikkelen som er lenket til over har både alfa og betasyre konserverende effekt. Tolker det derfor slik at IBU kan gi en pekepinn på holdbarhet, avhengig av mengde betasyreinnhold i humlen som ikke virker inn på IBU. Og eventuelt om betasyre har mer effekt enn alfasyre.

Generelt er ikke holdbarhet et problem, greit å vite litt om alt en har i ølet og hvorfor. Problemet i øleskapet mitt er ofte at ølet aldri når høyden før det er tomt...
 
Tilbake
Topp