hva avgjør koketiden?

Om du har angst for DMS kan du koke 90 min, om du har for lav preboil gravity kan du koke 90+ min, eller hvis du ønsker mer utbytte av bitterhumlen kan du koke 90 min. Eller mer.
 
Enig med marius. Noen ganger ved litt lav Preboil gravity, eller at jeg har bomma litt med vannmengdene, har jeg måtte koke 75/90min istedet for 60.
Kjører også 90min kok om jeg bruker pilsmalt som hovedmalt.
 
Etter 60 min. er bitterstoffene trukket ut, etter 90 min og rask kjøling DMS borte, men før det er gått 60 min har du mer smak og aroma så bruk mer humle og kok kortere tid med ales istedet, pils må kokes 90 min. uansett.
 
Lengre koketid gir nye smakskomponenter (bock og barleywine anbefales ofte å koke i to timer pga dette [og for å få opp SG] ), og mørkere vørter.
 
Tilbake
Topp