Kold Brygg
Moderator
Vi har rundet 2022 og kan oppsummere året. Det ble noen brygg.
15/1 #022 Oktoberbaluba - Märzen
Godt fornøyd med denne. Splittede tilbakemeldinger fra andre. Kommer nok til å bli brygget på ny igjen senere. Så får det heller være, at dommerne ikke var helt enige.
Beste poeng i konkurranse 30 av 50
5/3 #023 Pilsekirken - Italiensk Pils
Jeg synes den var helt grei. Andre var mye mer fornøyd enn jeg var selv. Tross gode tilbakemeldinger brygges den neppe igjen.
Beste poeng i konkurranse 34 av 50 (som Tysk Pils)
24/4 #024 Onna - Australsk Sparkling Ale
Fikk en fenolsk ettersmak, antar dette skyldes gammel/ for lite gjær. Endte i vasken.
8/5 #025 Fysen - Australsk Pale Ale
Brygget på slurry fra Onna. En lettdrikkelig og frisk pale ale med Galaxy. Ble en slager på jobbens sommerfest.
Beste poeng i konkurranse 32 av 50 (som Golden Ale)
27/5 #026 Glasstårn - Saison fra Haugesund
Andre batch av den fantastiske oppskriften. Endret utfra hvilke humler jeg hadde tilgjengelig. Synes nok første batch var bedre, men fortsatt god. Skal selvfølgelig brygges på ny.
Beste poeng i konkurranse 38 av 50
15/6 #027 Snaisen - Blonde Ale
Første nattmesk, endte med høyere utgjæring enn ønsket. første forsøk med Monroe, som var litt intetsigende. Noe også ølet ble. Neste gang jeg brygger blonde blir det med Cascade, Amarillo eller Centennial.
4/7 #028 Han sko sjemmast - RIS
Splitt med #029. Første med dobbelmesk litt lavere utbytte enn ønsket, men hadde litt DME som ble tilsatt. Virker lovende, og tilbakemeldingene fra de som har smakt er gode.
4/7 #029 Tatlevatn - Imperial Kaffe Stout
Splitt med #028. Samme som over, men med vanilje som har ligget en uke i konjakk, kaffe og muskvadosukker. Foreløpig dominerer kaffe litt for mye.
8/7 #030 Sørante - New Zealand IPA
Brygget med humlerester. Mest fra New Zealand. Igjen for høy utgjæring etter nattmesk og tørrere enn ønsket. Ble ikke så fruktig som jeg hadde håpet. Fin aroma, med urter og floralt preg. Vant NM i IPA klassen som Engelsk IPA.
Beste poeng i konkurranse 38 av 50 (Engelsk IPA)
14/7 #031 Kryss å krakje - Belgisk Pale Ale
En øl som ble brygget til Bjorleik. Frankenbrygg med engelsk grist, Citra og belgisk gjær. Resultatet. KATASTROFALT! Zalo på flaske. Jeg får tidvis såpe av amerikanske humler inkl Lucky Jack. Jeg har aldri kjent mer såpe i øl enn her. Heldigvis har jeg venner som likte ølet. De fleste ble sure når jeg sa dette aldri skulle brygges igjen.
25/9 #032 Hagebærgosse - Gose
Andre batch med denne. Bær fra egen hage. Mer Rips enn sist, igjen synes jeg forrige batch var bedre. Men dette var fortsatt et godt øl. Høy utgjæring etter nattmesk, men dette tåler et slikt øl fint.
2/10 #033 Ei me' Alt - Altbier
Andre batch av denne. En oppskrift jeg liker godt og kommer til å brygge jevnlig. God øl, hvor første batch var bedre (det begynner å tegne seg et mønster her, jeg blir en dårligere og dårligere brygger).
16/10 #034 Vårånnå - Biere de Garde/ Mars/ Printemps
Dette ble ikke som jeg forventet og håpet. Igjen høy utgjæring etter nattmesk. Mindre estere enn ønsket. Gir det tid til påske før endelig dom felles.
22/10 #035 Citravegen - Hazy IPA
Splitt med #036. Standard oppskrift for denne type øl med utelukkende Columbus på varmside. Citra som tørrhumle gir ikke såpe . Igjen høy utgjæring etter nattmesk, tross dette fungerer ølet bedre enn forventet.
22/10 #036 Mosaicvegen - Hazy IPA
Splitt med #035. Konklusjonen er at jeg liker Mosaic bedre enn Citra.
3/12 #037 Pilsemenigheten Aramis - Tysk Pils
Nylig flasket, Aramis virker som ei fin krydret og floral humle. Igjen for høy utgjæring etter nattmesk, men en pils tåler fint å være litt tørr. Men altfor tidlig å felle en dom.
26/12 #038 Trebonius - Moderne Mørk Lager
Brygget med utgangspunkt i Brooklyn lager, men helt andre humler. Ikke nattmesk for å sjekke om dette påvirker utgjæring, blir spennende å se. Står fortsatt til gjæring.
15/1 #022 Oktoberbaluba - Märzen
Godt fornøyd med denne. Splittede tilbakemeldinger fra andre. Kommer nok til å bli brygget på ny igjen senere. Så får det heller være, at dommerne ikke var helt enige.
Beste poeng i konkurranse 30 av 50
5/3 #023 Pilsekirken - Italiensk Pils
Jeg synes den var helt grei. Andre var mye mer fornøyd enn jeg var selv. Tross gode tilbakemeldinger brygges den neppe igjen.
Beste poeng i konkurranse 34 av 50 (som Tysk Pils)
24/4 #024 Onna - Australsk Sparkling Ale
Fikk en fenolsk ettersmak, antar dette skyldes gammel/ for lite gjær. Endte i vasken.
8/5 #025 Fysen - Australsk Pale Ale
Brygget på slurry fra Onna. En lettdrikkelig og frisk pale ale med Galaxy. Ble en slager på jobbens sommerfest.
Beste poeng i konkurranse 32 av 50 (som Golden Ale)
27/5 #026 Glasstårn - Saison fra Haugesund
Andre batch av den fantastiske oppskriften. Endret utfra hvilke humler jeg hadde tilgjengelig. Synes nok første batch var bedre, men fortsatt god. Skal selvfølgelig brygges på ny.
Beste poeng i konkurranse 38 av 50
15/6 #027 Snaisen - Blonde Ale
Første nattmesk, endte med høyere utgjæring enn ønsket. første forsøk med Monroe, som var litt intetsigende. Noe også ølet ble. Neste gang jeg brygger blonde blir det med Cascade, Amarillo eller Centennial.
4/7 #028 Han sko sjemmast - RIS
Splitt med #029. Første med dobbelmesk litt lavere utbytte enn ønsket, men hadde litt DME som ble tilsatt. Virker lovende, og tilbakemeldingene fra de som har smakt er gode.
4/7 #029 Tatlevatn - Imperial Kaffe Stout
Splitt med #028. Samme som over, men med vanilje som har ligget en uke i konjakk, kaffe og muskvadosukker. Foreløpig dominerer kaffe litt for mye.
8/7 #030 Sørante - New Zealand IPA
Brygget med humlerester. Mest fra New Zealand. Igjen for høy utgjæring etter nattmesk og tørrere enn ønsket. Ble ikke så fruktig som jeg hadde håpet. Fin aroma, med urter og floralt preg. Vant NM i IPA klassen som Engelsk IPA.
Beste poeng i konkurranse 38 av 50 (Engelsk IPA)
14/7 #031 Kryss å krakje - Belgisk Pale Ale
En øl som ble brygget til Bjorleik. Frankenbrygg med engelsk grist, Citra og belgisk gjær. Resultatet. KATASTROFALT! Zalo på flaske. Jeg får tidvis såpe av amerikanske humler inkl Lucky Jack. Jeg har aldri kjent mer såpe i øl enn her. Heldigvis har jeg venner som likte ølet. De fleste ble sure når jeg sa dette aldri skulle brygges igjen.
25/9 #032 Hagebærgosse - Gose
Andre batch med denne. Bær fra egen hage. Mer Rips enn sist, igjen synes jeg forrige batch var bedre. Men dette var fortsatt et godt øl. Høy utgjæring etter nattmesk, men dette tåler et slikt øl fint.
2/10 #033 Ei me' Alt - Altbier
Andre batch av denne. En oppskrift jeg liker godt og kommer til å brygge jevnlig. God øl, hvor første batch var bedre (det begynner å tegne seg et mønster her, jeg blir en dårligere og dårligere brygger).
16/10 #034 Vårånnå - Biere de Garde/ Mars/ Printemps
Dette ble ikke som jeg forventet og håpet. Igjen høy utgjæring etter nattmesk. Mindre estere enn ønsket. Gir det tid til påske før endelig dom felles.
22/10 #035 Citravegen - Hazy IPA
Splitt med #036. Standard oppskrift for denne type øl med utelukkende Columbus på varmside. Citra som tørrhumle gir ikke såpe . Igjen høy utgjæring etter nattmesk, tross dette fungerer ølet bedre enn forventet.
22/10 #036 Mosaicvegen - Hazy IPA
Splitt med #035. Konklusjonen er at jeg liker Mosaic bedre enn Citra.
3/12 #037 Pilsemenigheten Aramis - Tysk Pils
Nylig flasket, Aramis virker som ei fin krydret og floral humle. Igjen for høy utgjæring etter nattmesk, men en pils tåler fint å være litt tørr. Men altfor tidlig å felle en dom.
26/12 #038 Trebonius - Moderne Mørk Lager
Brygget med utgangspunkt i Brooklyn lager, men helt andre humler. Ikke nattmesk for å sjekke om dette påvirker utgjæring, blir spennende å se. Står fortsatt til gjæring.
Sist redigert: