Hei.
Etter 3 år med brygging og bruk av flasker har jeg nå vurdert å gå over til fat og da lurer jeg litt på fremgangsmåten og typiske feil man gjør når man bruker fat for første gang.
Har bestemt meg for å gå for "tønner". Og da vil jeg bestille opp fat med G-kobling, Tappetårn og en CO2-regulator med flere uttak.
Slik jeg har skjønt det så brygger man på vanlig måte og tapper over på fat etter gjæringen. Så er jeg litt usikker på gangen derfra............. :jaha:
- Hvor lav FG er anbefalt? Eller spiller det ingen rolle om det skulle stoppe på 1020 og ha det på fat?
- Hvor lenge må det stå med trykk før ølet er mettet med CO2 og klar til bruk?
- Bør man ha lavt trykk ved lagring og guffe opp før bruk?
- Finnes det en "How-to-do" noen plass eller må man gjør all erfaring og feil selv før man er i mål?
Håper på noen konstruktive tips fra dere som kan dette og vil dele erfaringene :ilike:
Etter 3 år med brygging og bruk av flasker har jeg nå vurdert å gå over til fat og da lurer jeg litt på fremgangsmåten og typiske feil man gjør når man bruker fat for første gang.
Har bestemt meg for å gå for "tønner". Og da vil jeg bestille opp fat med G-kobling, Tappetårn og en CO2-regulator med flere uttak.
Slik jeg har skjønt det så brygger man på vanlig måte og tapper over på fat etter gjæringen. Så er jeg litt usikker på gangen derfra............. :jaha:
- Hvor lav FG er anbefalt? Eller spiller det ingen rolle om det skulle stoppe på 1020 og ha det på fat?
- Hvor lenge må det stå med trykk før ølet er mettet med CO2 og klar til bruk?
- Bør man ha lavt trykk ved lagring og guffe opp før bruk?
- Finnes det en "How-to-do" noen plass eller må man gjør all erfaring og feil selv før man er i mål?
Håper på noen konstruktive tips fra dere som kan dette og vil dele erfaringene :ilike: