Hva fungerer best for å få et klart mais-øl?

Jonas

 
Har påbegynt et prosjekt hvor målet er å lage noe likt som Corona. Alle mine all-grain brygg blir mer eller mindre krystallklare uten noen tilsetninger, men første batch med "Corona" ser mest ut som urge / cloudy eplejuice.

Har brukt irish moss for noen år siden, men har i det siste lest litt om clarity ferm, og lurer på om det kanskje er likeså bra. Siden det kun er ølet med mais i som ble cloudy tipper jeg det er maisen som er synderen, og i den forbindelse lurer jeg på om noen har erfaring eller peiling på om clarity ferm tar hazen jeg opplever? Eller er det kun proteiner fra malt som blir tatt? Har ikke funnet noe definitivt svar på nettet om det her.

Andre tips for å få et krystallklart mais-øl tas imot med takk!
 
Jeg opplevde også at mitt siste øl med mais ble en smule tåkete (brukte whirlfloc i kok og clarex til gjæring). Fatet ble tømt rimelig kjapt, men jeg merket at ølet klarnet en del etterhvert. Så noen uker kaldlagring tror jeg vil gjøre underverker.
 
Hmm.. Clarex og clarity ferm er etter hva jeg har skjønt mer eller mindre det samme, så da er det kanskje noe i det du sier at jeg bare må ta tiden til hjelp å se :) takk for innspill!
 
Mystisk. Mais burde normalt klarnet ølet – ikke omvendt. Du kokte godt og kjølte raskt? Treg nedkjøling er ofte grunnen til chill haze. Clarex kan kanskje hjelpe. Jeg bruker det fast, men egentlig bare pga. glutenegenskapene.
 
Ah, der er du kanskje inne på noe. På denne batchen gikk kjølinga en del tregere pga større kjele/volum og dårlig effekt på kjølinga. Får sette en ny batch å sammenligne

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Hvis du vil ha det krystallklart anbefaler jeg Clarex ved pitching av gjær. La det gjære ut, senk temperaturen til -1C og tilsett en spiseskje gelatinpulver rørt ut i litt vann. Flask eller fat etter 2-3 dager. Da er det helt klart.
 
Tiden er det beste klarningsmiddel. Nå, etter bare 10 dager på flaske er den så å si helt klar!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Tilbake
Topp