Jeg falt i slutten av mars for fristelsen til å brygge en Berliner Weisse. Jeg aner ikke hvorfor, fikk bare for meg at dette måtte prøves. Jeg fulgte en tradisjonell oppskrift for et hveteøl på 1.034. Med kun et kjapt oppkok og knappe 5 IBU skal dette blir ganske typeriktig. Denne har nå stått og syrnet snart et halvt år, og er definitivt sur nok. Svovel og andre usmaker som dukket opp underveis er så godt som borte.
Det store problemet er at det har gått opp for meg, etter å ha smakt denne og andre eksempler på Berliner Weisse, at jeg slettes ikke liker denne ølstilen. Den er tynn, sur og kjedelig. Jeg kan flaske den nå, få hva jeg tror er en typeriktig Berliner Weisse på flaske, men jeg kommer aldri i verden til å drikke noe av denne fordi jeg har mye mer interessante øl stående.
På diverse fora og lignende ser jeg at amerikanerne har fått for seg at en Berliner Weisse skal inneholde frukt (noe som er helt på trynet), men jeg tviler på jeg kommer til å drikke sur fruktsaft selv.
Hva gjør man med slikt øl? Det hadde jo vært veldig synd å kaste den i do, den har jo faktisk stått i 6 måneder. Noen gode forslag?
Det store problemet er at det har gått opp for meg, etter å ha smakt denne og andre eksempler på Berliner Weisse, at jeg slettes ikke liker denne ølstilen. Den er tynn, sur og kjedelig. Jeg kan flaske den nå, få hva jeg tror er en typeriktig Berliner Weisse på flaske, men jeg kommer aldri i verden til å drikke noe av denne fordi jeg har mye mer interessante øl stående.
På diverse fora og lignende ser jeg at amerikanerne har fått for seg at en Berliner Weisse skal inneholde frukt (noe som er helt på trynet), men jeg tviler på jeg kommer til å drikke sur fruktsaft selv.
Hva gjør man med slikt øl? Det hadde jo vært veldig synd å kaste den i do, den har jo faktisk stått i 6 måneder. Noen gode forslag?