Hva med å droppe mash-out?

Er det greit å droppe mash-out?
Jeg er klar over at man må tappe litt saktere, men blir det dårligere øl? Jeg mener da også å skylle med vann på 65 grader.

Hvis jeg dropper mashout vil jeg jo ha ca. dobbelt så mye skyllevann, og det burde gi vesentlig bedre effektivitet. Eller vil det gi lavere effektivitet til tross for mer skyllevann, ved at sukkeret blir sittende igjen i malten?

Et problem med å droppe mashout er at maltprofilen ikke låses, men hvor stort problem er egentlig det, om man koker opp samme dag?

Og det viktigste: har noen erfart at ølet blir dårligere av å droppe mashout og skylle på 65 grader istedenfor 78?
 
Det er lenge sidan eg droppa mashout på 78 grader. Eg droppa også skyllinga heilt ei stund, men av grådigheit (meir vørter) har eg no byrja og skylle malten att. Du får høgare OG av å droppe skylling, så eg vil tilrå måling (og temp.justering) av OG før skylling.
 
Har ikke dårlig erfaring, det blir heller ikke noe sukker igjen om tempen er 65 eller 78 garder, det må være en av alle myter.
 
Tilbake
Topp