Hva slaks utstyr bør man kjøpe?

Hei.
Jeg har begynt å bli lei ølen som selges på butikken og har vel egentlig bestemt meg for at jeg må klare å gjøre dette bedre.
Men Jeg er ny på øl-brygging og håpet å få noen råd fra noen som har gjort dette litt lengre angående innkjøp av utstyr.

Jeg har sett på to pakker fra vin og bar

http://vinogbar.no/product_info.php...=721&osCsid=4ef667197148a0ef42fd5097553a35bf og
http://vinogbar.no/product_info.php...1857&osCsid=4ef667197148a0ef42fd5097553a35bf
for så og kjøpe en 2-3 ekstra 30 liters gjæringsbøtter. Spørsmålet er vel da om det noe annet system jeg også bør se på og hva er fordelen/ulempen med elektrisk kontra gass når det kommer til varme? Hvis man velger gass bør man ha en ekstra tank i tilfelle man går tom mens man brygger?

Jeg regner med at jeg kommer til å sette det på gamle ølflasker i begynnelsen, men tenkte litt videre på å få det på fat med en eller annen form for tappesystem. Så jeg lurte også på om noen har noen anbefalinger på hvor man kan kjøpe det?

Jeg hadde også satt pris på om noen kan dele noen nybegynnerfeil så jeg ikke behøver å gå i samme felle.

mvh.
Vegard
 
et godt tips er å stikke på vin og bar i morgen eller lørdag, da har de 20% på ALT.
blir nok billigest å kjøpe en slik "ferdig" pakke enn å sette sammen noe selv, det baller ofte på seg og ender som regel opp dyrere
men, kjøp fat og co2 anlegg med en gang og. flaskevasking tar mye tid
 
Jeg er nybegynner selv, men: To beroligende tråder på homebrewtalk.com (veldig bra forum):

http://www.homebrewtalk.com/f39/wha...here-your-beer-still-turned-out-great-96780/ http://www.homebrewtalk.com/f39/think-you-ruined-your-beer-set-your-fears-aside-74520/

-- disse to viser hvor mye ølen faktisk kan tåle - og mottoet på homebrewtalk er RDWHAHB - Relax, Don't Worry, Have A HomeBrew! Moralen er vel at man må nesten gjære ølen i magen til bikkja før det går galt! Neida, renslighet er ekstremt viktig, men på den andre siden så tåler øl ganske mye så lenge man er forsiktig i de mest kritiske fasene. Veldig mye rart kan gå galt uten at ølen blir ødelagt! Og ofte kan tiden lege mange sår. Disse to trådene var ihvertfall veldig beroligende for meg som nybegynner!

De to pakkene ser ut til å inneholde det meste man trernger. Gass er vel best, såvidt jeg har skjønt, hvis du har mulighet til å bruke det, fordi det går myyyye fortere enn å prøve å koke 20 liter på en vanlig elektrisk komfyr! (Men jeg kjenner ikke til moderne komfyrer, induksjon og sånn..)

Men som sagt, jeg er nybegynner jeg også, så jeg garanterer intet.
 
Jeg kjøpte akkurat det gass-settet fra vin og bar. Det elektriske settet går nok noe voldsomt tregt å koke på.
Det eneste som mangler i settet er en skikkelig hevert og isolasjon rundt meskebøtta, men jeg har brukt ullpledd ol, og ølet har smakt fantastisk.

Husk bare at det ikke følger med gasstank.
 
Tilbake
Topp