Hveteøl vart "tynt". Har du forslag til å redde det?

JensP

 
Brygget en batch med hveteøl, uten appelsinskall. Det er en av mine første batcher med BIAB så det vart litt mykje vatn tilsetning i forhold til effektiviteten. Fikk OG på 1038 og etter 9 dager var det nede i 1013. Tok en smaksprøve og det smaker svært lite. Trur eg burde hatt ca 16-18 liter og ikkje 21 liter i slutt mengde. Men dette har eg jo lært av og neste koke blir det utført meir skylling og fokus på mesking.

Men uansett: Kva kan eg gjøre for å forbedre dette ølet slik at det blir litt meir smaksrikt? Alkoholprosenten er ikkje viktig.... Tørrhumle? Tilsette meir malteksttrakt?

Tips mottaes med takk :)

Eg tappa forøvrig ut 7 liter og der eg tilsatte ett oppkok av 300gram ingefær og 2stk chilli, sammen med litt maltekstrakt.
 
Har en weissbier på 3.5% som ble til pga. for grov maling av hveten, så utbyttet ble magert. Ølet er litt tynt på smak - men det er mange som liker det som en tørstedrikk, og det er godt til mat, faktisk.
 
Tilbake
Topp