Det som står øvert på lista mi over øl jeg ønsker å få til nå, er en lys bitter. En mørkere best bitter er jeg i mål med når det gjelder oppskrift, synes jeg, men jeg savner å få til en virkelig god lys bitter. Det er ikke lett.
Jeg skal i første omgang prøve meg med gristen fra forsøket mitt på O'Hara's Irish Pale Ale, som jeg synes blei ganske vellykka:
Maris Otter (40%)
Golden Promise (30%)
Lyst münchenermalt (4,5%)
Hvetemalt (15%)
Caramalt 35 (Simpsons) (9%)
Syremalt (1,5%)
(Denne blir lysere enn hva BJCP- og Norbryggdefinisjonene tillater, men det er ikke en golden ale, heller. Ikke at det plager meg så veldig, men jeg opplever at det er et hull i typesystemet her. Jeg liker bedre formuleringa i wikipediaartikkelen: "
Bitter is a British style of
pale ale that varies in colour from
gold to dark amber". Etter den faller forslaget mitt innafor, med en margin på 2 EBC. Gold er 8 EBC, mens oppskrifta mi gir 10.)