Hvilke øltyper drikker man med gjæren?

Er bare å prøve seg fram her, spiller da ingen rolle hva andre måtte mene eller hva noen sier er "korrekt"? Spørsmålet er hva du synes er godt.

Jeg synes det feks smaker ekstra godt med bunnfallet på mørkere øltyper. Tja, det aller meste når jeg tenker meg om. Mens andre igjen er oppsatt på at "alt" øl skal være krystallklart
 
Tjah. Jeg heller gjerne opp glasset med krystallklart øl først. Om det så er en stor slump igjen, så hender det jeg fyller på glasset med den etter noen slurker og da blir det gjerne med litt gjær. Det hender det endrer smaken en tanke i tillegg til klarheten, men det gjør ølen sjelden eller aldri verre, bare annerledes.
 
Smaken er som baken. Jeg synes det kan være godt med litt av gjærrestene/bunnfallet i også andre typer enn hveteøl, mens min samboer og bryggeassistent synes det fort blir for beskt om noe av det blir med.

Jeg kan tenke meg at det er mindre naturlig å ha med bunnfallet i øl med enklere og renere smak, sånn som pils o.l.
 
Tilbake
Topp