Flotters 1 brygget mitt som jeg smakte på forrige uka var kjempe bra! drakk det etter de hadde stått i romtemp på mørkt rom, trykkte det i kjøleskap på 7-8 grader i garasjen og etter 2-3 dager der fikk det en mer beskere ettersmak og var ikke like fruktig.
Sto i rom temp i 2 uker
Noen ide om hvorfor? Kan vell ikke oppstå infeksjoner på den måten (varme, kuldeforskjeller)?
Infeksjonene oppstår dersom bakterier du har fått i brygget (og vi får ALLTID bakterier i brygget) tar overhånd. Det vil gå saktere dersom ølet står kaldt. Jeg vil tippe det du opplever strengt tatt er at ølet klarner litt, noe som ofte kan gi en krispere smak. Hvis øl kjøles smaker det også ofte skarpere enn det gjør ved litt høyere temperatur, rett og slett fordi mange smaker nedtones pga. kulda.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.