Har to gjæringskar med pils som står i kjøleskap med en temp på 10 grader. Hadde tenkt å ta disse etter 21 dager men jeg fikk plutselig utreise ordre 2 uker før planen. Går det bra at disse står i 4 uker totalt?
Jeg har hatt slumpflasker (siste flaska som blir tappa). Med 1/4 gjær og 3/4 øl stående i mer enn 6 måneder uten spor av autolyse. Den gamle (og beste) måten å lagre lager øl på var å la den stå med aktiv gjær fra vår til høst på 6-7 grader. Tipper ølet kan stå i alle fall i 6 måneder uten autolyse. Anbefaler det selvfølgelig ikke.
Hei.
Ser at gjæringskar med pils står i kjøleskap ved 10 grader. Vet noen om det er problem ved 8 grader? Bør man da tilsette mer gjær ved lavere gjæringstemperatur?
Mvh. Arild
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.