Jeg har satt opp et system for å purge fatet med CO2 fra gjæringen. Nå nærmer det seg coldcrash og jeg har derfor tilkoblet en pose for ha CO2 for tilbakesug under cold cash. La oss si den får fra 20 til 2 grader. Hvor mye CO2 må jeg ha på lager?
Jeg brygget ca 21L i en Grainfather ståltank. Den rommer vel oppunder 30L så det er ganske mye headspace. Men det skulle vel ikke ha noe å si i denne sammenheng. Jeg ser på Brewersfriend at CO2 i ølet vil gå fra 0.86 til 1,59 volum. Men det er antagelig pr L eller noe slikt oh det er vel ikke slik at alt blir tatt opp øyeblikkelig når temperaturen faller?
Jeg brygget ca 21L i en Grainfather ståltank. Den rommer vel oppunder 30L så det er ganske mye headspace. Men det skulle vel ikke ha noe å si i denne sammenheng. Jeg ser på Brewersfriend at CO2 i ølet vil gå fra 0.86 til 1,59 volum. Men det er antagelig pr L eller noe slikt oh det er vel ikke slik at alt blir tatt opp øyeblikkelig når temperaturen faller?