Brygger på en Speidel50, og det fungerer greit. Men har et spørsmål ang hvor mye vann det er ideelt å bruke til mesken. Vet jo at det avhenger av maltmengden og ønsket OG. Men for å ta et tenkt eksempel og si at jeg brygger to brygg etter samme oppskrift hvor vørter som skal ende opp i gjærkaret skal bli ca 60l.
Speidel har jo litt begrensninger med tanke på vannmengden som må brukes til mesking. Det er jo et visst minimum med vann som må til for å dekke varmeelementene. og maksimum sier seg jo selv at bør være mindre at det renner over. Si at jeg bruker 12kg malt, vil det gjøre noen forskjell på brygget om jeg mesker med 45 liter kontra det å meske med feks 65 liter vann? Må jo korrigere med kokende vann til slutt for å få riktig sluttrengjøring uansett. Er det noen som har forsket på om det er et vann/malt forhold som gir best resultat med Speidel?
Speidel har jo litt begrensninger med tanke på vannmengden som må brukes til mesking. Det er jo et visst minimum med vann som må til for å dekke varmeelementene. og maksimum sier seg jo selv at bør være mindre at det renner over. Si at jeg bruker 12kg malt, vil det gjøre noen forskjell på brygget om jeg mesker med 45 liter kontra det å meske med feks 65 liter vann? Må jo korrigere med kokende vann til slutt for å få riktig sluttrengjøring uansett. Er det noen som har forsket på om det er et vann/malt forhold som gir best resultat med Speidel?