Jeg har fått i oppdrag av min søster å brygge en frisk pils med einer. Det skal bare brukes bar, ikke einebær.
Ølet skal ha en god balanse mellom smaken av einer og tysk humle, einersmaken skal ikke dominere for mye.
Jeg trenger tips for å få dette bra
- Hvordan bør jeg trekke/koke baret? Ser det er anbefalt å ikke varme opp over 80 grader for å unngå for mye harpikssmak. Jeg hadde planlagt å ha i baret på slutten av kokingen, men det er ikke sikkert at det er så lurt?
- Hvor mye av den friske/aromatiske smaken taper jeg under kokingen hvis jeg har eineren i meskevannet? Ser for meg at mye av de smakene jeg vil ha i ølet kommet til å forsvinne.
- Vil jeg få noe særlig smak av å tilsette baret i gjæringskaret? Må nok evt. varmebehandlers først.
- Er det beste kanskje å lage einerlog og vørter med høyere OG hver for seg som blandes etter koking?
- Kan noen si noe om hvilke mengder som er passelig for at det ikke skal bli for voldsomt?
Tror nok jeg blir nødt til å gjøre noen eksperimenter i liten skala her først før jeg begynner å brygge større mengder.
Ellers hadde jeg tenkt å brygge ølet som en lys pils med OG på 1040-45, IBU på rundt 30-35 og noe smaks og aromahumle, f.eks Perle.
Ølet skal ha en god balanse mellom smaken av einer og tysk humle, einersmaken skal ikke dominere for mye.
Jeg trenger tips for å få dette bra
- Hvordan bør jeg trekke/koke baret? Ser det er anbefalt å ikke varme opp over 80 grader for å unngå for mye harpikssmak. Jeg hadde planlagt å ha i baret på slutten av kokingen, men det er ikke sikkert at det er så lurt?
- Hvor mye av den friske/aromatiske smaken taper jeg under kokingen hvis jeg har eineren i meskevannet? Ser for meg at mye av de smakene jeg vil ha i ølet kommet til å forsvinne.
- Vil jeg få noe særlig smak av å tilsette baret i gjæringskaret? Må nok evt. varmebehandlers først.
- Er det beste kanskje å lage einerlog og vørter med høyere OG hver for seg som blandes etter koking?
- Kan noen si noe om hvilke mengder som er passelig for at det ikke skal bli for voldsomt?
Tror nok jeg blir nødt til å gjøre noen eksperimenter i liten skala her først før jeg begynner å brygge større mengder.
Ellers hadde jeg tenkt å brygge ølet som en lys pils med OG på 1040-45, IBU på rundt 30-35 og noe smaks og aromahumle, f.eks Perle.