Hei.
Nå har jeg søkt litt på forumet å funnet forskjellige svar på spørsmålet. Både at man bør koke humlen i en av kjelene, og at den bør fordeles i begge.
Hva er fasiten? ;D
Jeg har 2 stk 22 liters kjeler som funker på induksjonstoppen i heimen, og tenkte å koke 15 liter vørter i hver av de for å ende opp med minst 25 liter i gjæringsspannet.
(samle vørter etter mesking i 30 liters spann->fordele på 2 kjeler og koke->helle over i gjæringsspann igjen -> avkjøling med vørterkjøler samtidig som spannet står i kaldtvann)
Takknemmelig for svar
Nå har jeg søkt litt på forumet å funnet forskjellige svar på spørsmålet. Både at man bør koke humlen i en av kjelene, og at den bør fordeles i begge.
Hva er fasiten? ;D
Jeg har 2 stk 22 liters kjeler som funker på induksjonstoppen i heimen, og tenkte å koke 15 liter vørter i hver av de for å ende opp med minst 25 liter i gjæringsspannet.
(samle vørter etter mesking i 30 liters spann->fordele på 2 kjeler og koke->helle over i gjæringsspann igjen -> avkjøling med vørterkjøler samtidig som spannet står i kaldtvann)
Takknemmelig for svar