Hvordan fordele humle ved koking i to kjeler?

Hei.

Nå har jeg søkt litt på forumet å funnet forskjellige svar på spørsmålet. Både at man bør koke humlen i en av kjelene, og at den bør fordeles i begge.
Hva er fasiten? ;D

Jeg har 2 stk 22 liters kjeler som funker på induksjonstoppen i heimen, og tenkte å koke 15 liter vørter i hver av de for å ende opp med minst 25 liter i gjæringsspannet.
(samle vørter etter mesking i 30 liters spann->fordele på 2 kjeler og koke->helle over i gjæringsspann igjen -> avkjøling med vørterkjøler samtidig som spannet står i kaldtvann)


Takknemmelig for svar :)
 
Georg J. skrev:
Hei.

Nå har jeg søkt litt på forumet å funnet forskjellige svar på spørsmålet. Både at man bør koke humlen i en av kjelene, og at den bør fordeles i begge.
Hva er fasiten? ;D

Jeg har 2 stk 22 liters kjeler som funker på induksjonstoppen i heimen, og tenkte å koke 15 liter vørter i hver av de for å ende opp med minst 25 liter i gjæringsspannet.
(samle vørter etter mesking i 30 liters spann->fordele på 2 kjeler og koke->helle over i gjæringsspann igjen -> avkjøling med vørterkjøler samtidig som spannet står i kaldtvann)


Takknemmelig for svar :)

ville fordelt helt likt siden jeg antar at utvinnelsen av humlen minsker jo mindre volum den er i . Jeg koker i 2 kjeler (1 stor og 1 mindre) og fordeler humlen etter væskemengdene i de 2.
 
Tilbake
Topp