hvordan måler vi kullsyrenivå?

Fysikken bak karboneringen er godt beskrevet her så jeg ser ikke grunn til å skrive selv  :)
http://www.meheen-mfg.com/tankcarb.html
 
Ser du styrer med sukker til karbonering.
Nå er det slik at 1 liter co2 veier 1,97 (=2) gram så det kan være oppgit at du trenger 5 gr. Co2 pr. liter øl.
For å få 5 gr. co2 trenger du 10 gr. sukker, 5 av disse 10 gr. blir til Co2 og 5 gr. akohol.
Når du tapper øl har du allerede 1 Co2 enhet så du mangler 1,5, eller 3 gr. hvis vi holder oss til en liter, for å få 3 gr. Co2 så trenger du 6 gr. sukker.

Og dette er det skrevet mye om her
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1449.0.html
 
takk for gode svar.

suverent fint dette forumet, det vil gi oss god hjelp til å komme videre inn i bryggingen, vi er litt rookies enda, har kun holdt på i et års tid...

med hjemmelaget bryggeri;-) :skitbra:
 
Tilbake
Topp