Hvordan ser denne Brown ale'n ut?

Rutof

 
Pale malt  5.500 kg.
Chokolade malt 0.430 kg
Brown malt 0.200 kg
Crystal malt 120 EBC 0..410 kg
Carapils 0.150 kg.

Farge 43.2 EBC

Ser denne malt sammensetningen ok ut?
 
Ja, det der er mer chocolate malt enn jeg bruker i min porter. Og den er svart.

Denne brown alen ble særdeles vellykket. Selv med pale chocolate var jeg nede i 100 gram, og ølet ble definitivt brunt.
 
Tenkte det var litt mye. Ville ha litt mer choko smak. Har brukt 310 gram på annen brown som var veldig god.

Hvordan ser det andre ut?
 
Du vil få et ganske kraftig inntrykk av brown malt også, men det kan fungere godt, synes jeg.

Hva slags humle og gjær tenker du å bruke?
 
Gjær  wlp013 (liker denne godt)
Chinnok som bitter og amarillo som aroma.

Husker ikke mengde nå

Men

Chinnok ved 60 min.
Amarillo ved 15 min
Amarillo ved 5 min.


Ps. Min første oppskrift
 
Gahr skrev:
Du vil få et ganske kraftig inntrykk av brown malt også, men det kan fungere godt, synes jeg.

Hva slags humle og gjær tenker du å bruke?

Ville du redusert brown malt?
 
Rutof skrev:
Gjær  wlp013 (liker denne godt)
Chinnok som bitter og amarillo som aroma.

Husker ikke mengde nå

Men

20 gr. Chinnok ved 60 min.
20 gr. Amarillo ved 15 min
30 gr. Amarillo ved 5 min.


Ps. Min første oppskrift
 
I denne skal jeg bruke amarillo blomst. Hva er ulempen med å ha de løs oppi og hva er fordelen/minus med humle pose?
 
Eneste ulempene er at humlen kan tette til enkelte ting under tapping, og at den lettere vil bli med over i gjæringskaret. Fordelen er at du får bedre og mer konsekvent utbytte enn med pose.
 
Kjetil S skrev:
Eneste ulempene er at humlen kan tette til enkelte ting under tapping, og at den lettere vil bli med over i gjæringskaret. Fordelen er at du får bedre og mer konsekvent utbytte enn med pose.

Det var set jeg trudde. Ser når jeg putter det inn i dataen blir det høyere utbytte på humlen ved løs humle.
 
Gahr skrev:
Du vil få et ganske kraftig inntrykk av brown malt også, men det kan fungere godt, synes jeg.

Hva slags humle og gjær tenker du å bruke?

Ville dere redusert Brown malten?
 
Ikke nødvendigvis. Har brukt 100-200 g brown malt i brown ale tidligere (til 22,5 liter). Kjør på, men jeg ville kuttet ned på sjokolademaltet til ca. 150 g.
 
Da ser den slik ut



Mr. Brown amarilo

Selected Style and BJCP Guidelines
10C-American Ale-American Brown Ale

Minimum OG: 1.045 SG Maximum OG: 1.060 SG
Minimum FG: 1.010 SG Maximum FG: 1.016 SG
Minimum IBU: 20 IBU Maximum IBU: 40 IBU
Minimum Color: 35.5 EBC Maximum Color: 68.9 EBC


Recipe Overview
Wort Volume Before Boil: 27.00 l Wort Volume After Boil: 22.00 l
Volume Transferred: 21.00 l Water Added To Fermenter: 0 ml
Volume At Pitching: 21.00 l Volume Of Finished Beer: 19.00 l
Expected Pre-Boil Gravity: 1.056 SG Expected OG: 1.069 SG
Expected FG: 1.019 SG Apparent Attenuation: 71,0 %
Expected ABV: 6,7 % Expected ABW: 5,2 %
Expected IBU (using Tinseth): 35,7 IBU Expected Color (using Morey): 32.1 EBC
BU:GU ratio: 0.52 Approx Color:
Mash Efficiency: 77,0 %
Boil Duration: 60,0 mins
Fermentation Temperature: 18 C


Fermentables
Ingredient Amount % MCU When
UK Pale Ale Malt 5.500 kg 84,7 % 6.3 In Mash/Steeped
UK Medium Crystal (120EBC) 390 g 6,0 % 6.7 In Mash/Steeped
UK Pale Chocolate Malt 200 g 3,1 % 15.2 In Mash/Steeped
US Carapils Malt 200 g 3,1 % 0.1 In Mash/Steeped
UK Brown Malt 200 g 3,1 % 4.3 In Mash/Steeped


Hops
Variety Alpha Amount IBU Form When
US Chinook 12,0 % 20 g 24.8 Loose Pellet Hops 50 Min From End
US Amarillo 9,7 % 20 g 9.5 Loose Whole Hops 15 Min From End
US Amarillo 9,7 % 32 g 1.3 Loose Whole Hops 1 Min From End


Other Ingredients
Ingredient Amount When
Irish Moss 10 g In Boil
Yeast Nutrient 5 g In Boil


Yeast
White Labs WLP013-London Ale


Water Profile
Target Profile: No Water Profile Chosen
Mash pH: 5.2
pH Adjusted with: Unadjusted

Total Calcium (ppm): 0 Total Magnesium (ppm): 0
Total Sodium (ppm): 0 Total Sulfate (ppm): 0
Total Chloride(ppm): 0 Total Bicarbonate (ppm): 0


Mash Schedule
Mash Type: Full Mash
Schedule Name: Single Step Infusion (65C/149F)

Step Type Temperature Duration
Rest at 65 C 60


Recipe Notes
Lage starter. Starte gjæring på 18 grader og sakte øke etter storm gjæring
Total malt 6.69 kg. 
2.6 liter pr kg. = 18 liter
16.5 liter til skylling.
 
Tilbake
Topp