Har lagd to nydelige øl, en IPA, og en APA. Begge tilsatte jeg irish moss mot slutten av koketiden. Etter karbonering er ølet klart som vann, men når jeg avkjøler ølet i kjøleskapet blir det uklart. Hva kommer dette av?
Fryktelig normalt med "Chillhaze".
Er vel ikke bare slik på hjemmebrygg, men med alt "flaskekarbonert" øl. Hvis man kjøper seg en flaske med for eksempel Nøgne sin Pale Ale, ser ølet krystallklart ut gjennom flasken. Etter noen dager i kjøleskapet er den plutselig veldig tåkete.
Hvis man lar ølet stå i kjøleskapet over lengre tid, vil det bli klarere igjen. Av den grunn prøver jeg alltid å lagre bryggene mine kalde :skitbra:
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.