Hei
Jeg satte for en stund tilbake en lys lager. Gjæret på rundt 11 grader i 14 dager. Diacetylrast på 18 grader i 2 døgn. Coldcrashet i 3 døgn før tapping på fat og kunstig karbonert i nå 3-4 uker.
Jeg tappet en liten prøve i et glass i dag. Utseende er meget bra, helt klart, fint skum og veldig innbydende.
Så stakk jeg nesen bort (jeg har nese som en blodhund), og kjenner noe jeg vil beskrive som et svakt snev av noe som minner om surmelk lukt, det kan være noe annet, for jeg er ikke så flink med lukter. Jeg lukter lett at det er noe, men ikke hva.
Smaken derimot er helt ok, bortsett fra en noe lang bitter ettersmak som ikke jeg helt liker, men det er mine smaksløker. Ellers smaker den bra...
Noen som har noen innspill?? er dette noe å samle på? (er tross alt 100 liter), kan det bli bedre ved lagring?, men kanskje det viktigste, siden smaken er bra, er det skadelig (utover det vanlige alkohol styret) å drikke dette?...
Jeg satte for en stund tilbake en lys lager. Gjæret på rundt 11 grader i 14 dager. Diacetylrast på 18 grader i 2 døgn. Coldcrashet i 3 døgn før tapping på fat og kunstig karbonert i nå 3-4 uker.
Jeg tappet en liten prøve i et glass i dag. Utseende er meget bra, helt klart, fint skum og veldig innbydende.
Så stakk jeg nesen bort (jeg har nese som en blodhund), og kjenner noe jeg vil beskrive som et svakt snev av noe som minner om surmelk lukt, det kan være noe annet, for jeg er ikke så flink med lukter. Jeg lukter lett at det er noe, men ikke hva.
Smaken derimot er helt ok, bortsett fra en noe lang bitter ettersmak som ikke jeg helt liker, men det er mine smaksløker. Ellers smaker den bra...
Noen som har noen innspill?? er dette noe å samle på? (er tross alt 100 liter), kan det bli bedre ved lagring?, men kanskje det viktigste, siden smaken er bra, er det skadelig (utover det vanlige alkohol styret) å drikke dette?...