1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Infeksjon?? drikkbart eller ikke

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Mr.Baggins, 5 Nov 2015.

  1. Mr.Baggins

    Mr.Baggins
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Samnanger
    Hei

    Jeg satte for en stund tilbake en lys lager. Gjæret på rundt 11 grader i 14 dager. Diacetylrast på 18 grader i 2 døgn. Coldcrashet i 3 døgn før tapping på fat og kunstig karbonert i nå 3-4 uker.
    Jeg tappet en liten prøve i et glass i dag. Utseende er meget bra, helt klart, fint skum og veldig innbydende.
    Så stakk jeg nesen bort (jeg har nese som en blodhund), og kjenner noe jeg vil beskrive som et svakt snev av noe som minner om surmelk lukt, det kan være noe annet, for jeg er ikke så flink med lukter. Jeg lukter lett at det er noe, men ikke hva.
    Smaken derimot er helt ok, bortsett fra en noe lang bitter ettersmak som ikke jeg helt liker, men det er mine smaksløker. Ellers smaker den bra...

    Noen som har noen innspill?? er dette noe å samle på? (er tross alt 100 liter), kan det bli bedre ved lagring?, men kanskje det viktigste, siden smaken er bra, er det skadelig (utover det vanlige alkohol styret) å drikke dette?...
     
  2. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Skal ikke spekulere i hva "unoten" kan være, men basert på egen erfaring slutter jeg aldri å la meg overraske over hvor lenge lys lager må lagres (pun intended) før den blir på sitt beste... den jeg satte i all hast før sommeren (april tror jeg) begynte virkelig å skinne i oktober, så kast den for guds skyld ikke før du har gitt den tilstrekkelig tid. Mine 0.02$

    [edit] det kan ha vært september når jeg tenker meg om, åkkesom: det tok mye lenger tid enn noen uker, og ga meg en påminnelse om at det kanskje er en grunn til at Gahr og andre sine pils-oppskrifter anbefaler flere måneder lagring...
     
    Mr.Baggins liker dette.
  3. Mr.Baggins

    Mr.Baggins
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Samnanger
    Takk for svar.... Jeg hadde i grunn ikke tenkt å kaste den, men jeg måtte lufte det i tilfelle noen mente "kast det eller bli alvorlig syk"... :)
     
  4. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Skjønner hva du mener. Få noen andre til å lukte på det, kanskje de klarer å beskrive med andre ord som kan sette deg på sporet av hva det er (fruen er f.eks. mye bedre enn meg til å beskrive lukt/smaker). Eller så kan du bare gi det mer tid og sammenligne: blir det verre, bedre eller uendret...
     
    Mr.Baggins liker dette.
  5. TTL

    TTL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Moss
    Samme hvor infisert øl blir kan det ikke overleve mikroorganismer som gjør deg alvorlig syk etter at gjæringen har kommet igang og alkoholen er tilstede.
     
    Mr.Baggins liker dette.
  6. Mr.Baggins

    Mr.Baggins
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Samnanger
    Det er i prinsippet bare smaksløkene som bestemmer om det er drikkbart med andre ord?

    Jeg kjenner et par typer som har en filosofi... "Er det alkohol i det, så er det drikkendes".

    Jeg brygger med stolthet, og da skal alt være perfekt. (Kanskje av og til for mye)
     
  7. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Send et par flasker til våre eminente ølsmakere/testere i Norbrygg for vurdering, så får du satt ord på "unotene" :)
     
  8. Mr.Baggins

    Mr.Baggins
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Samnanger
    Det hadde kanskje vert en idé, har du navnet på noen av de, så jeg vet hvem jeg skal henvende meg til?
     
  9. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
  10. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Medaljens bakside :D
     

Del denne siden