Infeksjon?

TAMelhus

Norbrygg-medlem
Hei
For en ukes tid siden tappet vi en pale ale på flaske. Til karbonering brukte vi 1 sukkerbit pr. halvlitersflaske, og mener selv vi var nøye med rengjøring og hygiene. Etter en uke på flaske ser vi nå at det har dannet seg en liten ring på innsiden av flaskene på toppen av ølet, og vi lurer nå på om dette er tegn på en infeksjon? Ølet ellers ser helt klart ut, og luktet godt ved flasking. Er det noen som har erfaringer med dette?
 
Smak på det. Lukt på det. Å se på det gjennom flaska er feil metode for å vurdere øl ;)

Sukkerbiter er ikke sterile, så det kan ha vært noe gruff i dem, men sannsynligvis ikke.
 
Jepp, skal åpne en flaske og sjekke smak og lukt. Mener å ha lest et sted at slike ringer indikerer en infeksjon, men det vil jo vise seg..
 
Hadde det samme på en godt humlet IPA i starten av min unge bryggekariere. Viste seg å være humlerester og ingen infeksjon :biersmile:
 
Tilbake
Topp