Ingen utmesk på Ægir IPA

Skal brygge en klon av Ægirs IPA.
Benytter oppskriften i boka "ølbrygging fra hånd til munn". Har siste utgave der mange av feilene skal være rettet.

Jeg legger merke til at ingen av oppskriftene til Ægir har utmesk. Alle skal mesket stort sett en time på 64-66 grader, og thats it.

Kan dette stemme? Savner de klassiske 10 minutter på 78 grader..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Om du koker relativt kjapt etter avsluttet mesk og ikke har problemer med at manifolden i meskekaret går tett, bør det gå helt fint. Jeg har selv aldri prøvd å droppe dette steget, men har tenkt tanken mange ganger.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 
Vi har brygget over 110 batcher uten utmesking. Når man partimesker og koker rett etterpå, og ikke har problemer med at det renner av sent som AMelbye sier, så er det ikke nødvendig med utmesking.
 
Tilbake
Topp