Ink & Dagger gjæret med kveik

Stikkaren

Norbrygg-medlem
Hei

Som nevnt i overskriften vil jeg gjøre et forsøk på å brygge 25 liter av Amundsens Ink & Dagger med kveik, type Sigmund Gjernes. Har sett at flere advarer mot normal mengde bitterhumle i APA og IPA da kveiken forsterker bitterheten i ølet. Originalens IBU er 65. Oppskriften sier 17 gram Magnum på 60 min, neste tilsetning er 6 gram hver av henholdsvis Citra, Mosaic og Simcoe når det er 10 min igjen av koketiden. Deretter er det whirlpoolhumle og tørrhumling.

Hva sier erfarne kveikere, bør jeg bare kutte ut bitterhumla helt eller kutte den kraftig ned?
Er ute etter en fruktig og leskende humlebombe i disse maltsøte juletider.
 
Hei

Som nevnt i overskriften vil jeg gjøre et forsøk på å brygge 25 liter av Amundsens Ink & Dagger med kveik, type Sigmund Gjernes. Har sett at flere advarer mot normal mengde bitterhumle i APA og IPA da kveiken forsterker bitterheten i ølet. Originalens IBU er 65. Oppskriften sier 17 gram Magnum på 60 min, neste tilsetning er 6 gram hver av henholdsvis Citra, Mosaic og Simcoe når det er 10 min igjen av koketiden. Deretter er det whirlpoolhumle og tørrhumling.

Hva sier erfarne kveikere, bør jeg bare kutte ut bitterhumla helt eller kutte den kraftig ned?
Er ute etter en fruktig og leskende humlebombe i disse maltsøte juletider.
Kutt ut Magnumen evt. minimalt med bitterhumle, kjør resten i whirlpool/øk whirlpoolmengden til 80-100 gram + tørrhumling i en eller to omganger.
Vil ikke bli en link & dagger-klone men kanskje du vil like det...
 
Tilbake
Topp