J
Jan Morten
Hallo
Sitter her å spekulerer på innslagstemp for malten... Gryta mi rommer 30L. Jeg kommer til å meske med
22L og prevarme 4-5L for etterfylling iht avdampning.
Altså har jeg 22L vann i kjelen når malten røres i meskekaret. Malten (7,325 kg) kommer til å ligge på romtemp altså 20 grader.
Noen som har et program (latskapen dere vet) eller en formel for beregning av dette ? Event noen med erfaring i samme volum?
Takker meget for svar :biersmile:
Eduard -> Starteren med Wyeast 1728 Scottish brummer nå fint på 2L starter. Har ikke ekstra O2 mulighet men rista "vettet" av
vann / spraymalt laken før activatoren ble tilsatt
Sitter her å spekulerer på innslagstemp for malten... Gryta mi rommer 30L. Jeg kommer til å meske med
22L og prevarme 4-5L for etterfylling iht avdampning.
Altså har jeg 22L vann i kjelen når malten røres i meskekaret. Malten (7,325 kg) kommer til å ligge på romtemp altså 20 grader.
Noen som har et program (latskapen dere vet) eller en formel for beregning av dette ? Event noen med erfaring i samme volum?
Takker meget for svar :biersmile:
Eduard -> Starteren med Wyeast 1728 Scottish brummer nå fint på 2L starter. Har ikke ekstra O2 mulighet men rista "vettet" av
vann / spraymalt laken før activatoren ble tilsatt