Hei
Skal forsøke meg på en BIAB apa etter Gahrs oppskrift med noen endringer etter som hva jeg har tilgjengelig. Spørsmålene er:
1. Er gjærvalget ok, kjører gjennbruk av gjær
2. Hvetemalt er erstattet med flaked bygg for å få skum og munnfølelse, høres det rimelig ut
3. Har Galena og Goldings tilgjengelig, kan jeg erstatte en eller to av humlene i oppskriften?
4. Har litt maltekstrakt tilgjengelig, kan noe av maris otter pale erstattes med dette?
American Pale Ale (Etter Andrimne APA)
22,5 liter
OG: 1055
FG: 1013
IBU:???
4 kg Thomas Fawcett maris otter pale malt, 5,6 EBC (Tenker å erstatte noe med spraymalt)
250 g Global münchenermalt, 25 EBC
200 g Thomas Fawcett pale crystal malt, 70 EBC
250 g Flaked bygg ( Erstatter Thomas Fawcett hvetemalt, 4 EBC) Er med for å få "Munn og skummfølelse"
10 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 60 min.
15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 15 min.
15 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 15 min.
15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 2 min.
15 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 2 min.
15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, tørrhumle
1/2 ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
WLP051 California V som gjennbrukes, ( Erstatter White Labs WLP007), gjærstarter per MrMalty
Mesking på 50 C i 20 min, 66 C i 65 min., 78 C i 5 min. Koking i 90 min. Gjæring på 17-21 C i 14 dager, med tørrhumle fra dag 5
Ser denne ok ut?
Oppskriften ble hentet fra denne tråden: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5786.0/all.html
Edit: Rettet feil i tittelen
Skal forsøke meg på en BIAB apa etter Gahrs oppskrift med noen endringer etter som hva jeg har tilgjengelig. Spørsmålene er:
1. Er gjærvalget ok, kjører gjennbruk av gjær
2. Hvetemalt er erstattet med flaked bygg for å få skum og munnfølelse, høres det rimelig ut
3. Har Galena og Goldings tilgjengelig, kan jeg erstatte en eller to av humlene i oppskriften?
4. Har litt maltekstrakt tilgjengelig, kan noe av maris otter pale erstattes med dette?
American Pale Ale (Etter Andrimne APA)
22,5 liter
OG: 1055
FG: 1013
IBU:???
4 kg Thomas Fawcett maris otter pale malt, 5,6 EBC (Tenker å erstatte noe med spraymalt)
250 g Global münchenermalt, 25 EBC
200 g Thomas Fawcett pale crystal malt, 70 EBC
250 g Flaked bygg ( Erstatter Thomas Fawcett hvetemalt, 4 EBC) Er med for å få "Munn og skummfølelse"
10 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 60 min.
15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 15 min.
15 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 15 min.
15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, 2 min.
15 g Simcoe, pellets, 12,2 % aa, 2 min.
15 g Amarillo, pellets, 9,1 % aa, tørrhumle
1/2 ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
WLP051 California V som gjennbrukes, ( Erstatter White Labs WLP007), gjærstarter per MrMalty
Mesking på 50 C i 20 min, 66 C i 65 min., 78 C i 5 min. Koking i 90 min. Gjæring på 17-21 C i 14 dager, med tørrhumle fra dag 5
Ser denne ok ut?
Oppskriften ble hentet fra denne tråden: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5786.0/all.html
Edit: Rettet feil i tittelen