Mc.
Norbrygg-medlem
Hva er best ? Noen som har gjort seg erfaringer med det ?
Har en ferdig IPA som skal på flaske eller fat i morgen.
Har laget den en gang tidligere med godt resultat(Pliny the elder klone).
Men jeg husker at selv om ølet var veldig godt så manglet det litt aroma i forhold til hvordan det luktet i fatet den dagen jeg flasket det. Da luktet det himmelsk godt.
Jeg karbonerte med sukker og noen få flasker med speise.
Jeg lurer på om jeg hadde beholdt mere av aromaen om jeg overfører den til fat og trykksetter.
Har 300 ml speise jeg kunne ha tenkt meg å ha i fatet, men da utelukker jeg oksygenfri overføring til fatet.
Samtidig så tenker jeg at gjæren kanskje vil spise opp oksygenet om jeg tilsetter speise ? I tillegg vil jeg også purge selvfølgelig. Det blir selvfølgelig for lite speise for å få rett karbonering så det må tilsettes co2 etter hvert.
Har en ferdig IPA som skal på flaske eller fat i morgen.
Har laget den en gang tidligere med godt resultat(Pliny the elder klone).
Men jeg husker at selv om ølet var veldig godt så manglet det litt aroma i forhold til hvordan det luktet i fatet den dagen jeg flasket det. Da luktet det himmelsk godt.
Jeg karbonerte med sukker og noen få flasker med speise.
Jeg lurer på om jeg hadde beholdt mere av aromaen om jeg overfører den til fat og trykksetter.
Har 300 ml speise jeg kunne ha tenkt meg å ha i fatet, men da utelukker jeg oksygenfri overføring til fatet.
Samtidig så tenker jeg at gjæren kanskje vil spise opp oksygenet om jeg tilsetter speise ? I tillegg vil jeg også purge selvfølgelig. Det blir selvfølgelig for lite speise for å få rett karbonering så det må tilsettes co2 etter hvert.