Er i planleggingsfasen for neste 2 brygg, og søker innspill. Tenkte å sette 2 batcher med eksakt samme malt profil, og så kanskje variere på parametrene mesketemperatur og/eller humleprofil. Skal bli IPA med OG ca 55-60, og IBU på ca 80, der det meste er late hops (med ca 10-15 IBU som bitterhop at 60 min).
Vil det være mye å hente smaksmessig på å meske f.eks en batch ved 62 og en ved68 grader (og holde alt annet konstant)? Er det bryet verdt å gjøre dette, eller er det mer interessant å utforske humleprofil?
Angående humle ville det fint med innspill på humle-par som går fint sammen som late hop, og evt i hvilket forhold? Vel så interessant er det med innspill på hvilke humler som *ikke* passer sammen eller som det er lite poeng å bruke sammen. Hadde i utgangspunktet tenkt på citra + centennial (fifty-fifty).
En tredje parameter er jo malt-profilen. Hadde tenkt ca 8% Cara120 + litt hvete. Vil dette passe? Eller er det rom for mer "mørk-malt", evt andre malttyper...
Endre
Vil det være mye å hente smaksmessig på å meske f.eks en batch ved 62 og en ved68 grader (og holde alt annet konstant)? Er det bryet verdt å gjøre dette, eller er det mer interessant å utforske humleprofil?
Angående humle ville det fint med innspill på humle-par som går fint sammen som late hop, og evt i hvilket forhold? Vel så interessant er det med innspill på hvilke humler som *ikke* passer sammen eller som det er lite poeng å bruke sammen. Hadde i utgangspunktet tenkt på citra + centennial (fifty-fifty).
En tredje parameter er jo malt-profilen. Hadde tenkt ca 8% Cara120 + litt hvete. Vil dette passe? Eller er det rom for mer "mørk-malt", evt andre malttyper...
Endre