Irish Red Ale

Sverre K

Norbrygg-medlem
Fikk smaken på O`Haras Red i Dublin og tenker at jeg skal prøve meg på et lignende øl.  Er det helt feil å bruke Nottingham eller Safale 04 eller må jeg prøve å få tak i noe Irsk gjær?
 
Jeg har bare brygget Irish Red Ale en gang.
Brukte Irish Ale gjær WLP-004.

Great Success!
http://www.whitelabs.com/beer/strains_wlp004.html
 
Har 2 resepter ikke forsøkt noen av dem, men den ene foreslår Wyeast 1084 og den andre ewhite Labs WLP004.
 
Kan legge ut min oppskrift når jeg kommer hjem igjen til notatene mine.
Tar litt tid, kanskje noen andre kan hjelpe deg så lenge.

Jeg brygget 50 liter rød til et bryllup, så jeg tar høyde for at det ikke bare
var Red-alen som stod for den gode stemningen, men den ble godt mottatt.
 
Har brygget rød ale med Irish ale - WYEAST XL 1084. Gjæret på 19 grader. Ble en kjempegod øl, rund og myk uten for mye "fruktsmak". Gir god plass til maltsødme og humle.
 
Har også brukt både wyeast og whitelabs sin irish ale gjær med godt resultat.  Balanse mellom malt og humle er et nøkkelord når det gjelder Irish red. Her er et skjematisk oppsett som jeg mener funker bra: http://www.aal-bryg.dk/?Brygning#BU-GU
Ellers har jeg ikke tilgang til oppskriften her jeg sitter nå. Pale malt base.  Litt crystal 120 og fargejustering med rista bygg. Det meste av humlen bør tilsettes på 60 og 20 min, jeg har brukt EKG men andre engelske vil helt sikkert funke. 
 
Har en oppskrift jeg har tenkt å prøve, har ikke fersk gjær så derfor lurte jeg på om Nottingham eller S-04 blir helt feil?

9.60 kg. English 2-row Pale
1.20 kg. Crystal Malt 60°L 
0.25 kg. Roasted Barley 
100 g. Fuggle (Whole, 4.75 %AA) boiled 60 min.
37 g. Goldings (Whole, 5.00 %AA) boiled 15 min.
Yeast :  WYeast 1098 British Ale
 
nottingham går helt fint!
irish red skal ha en nøytral gjær.
murphy's er gjæret med lagergjær.....
jeg har brukt nottingham på 14 grader. og det ble kjempebra.
 
Hyttebrygger skrev:
Kan legge ut min oppskrift når jeg kommer hjem igjen til notatene mine.
Tar litt tid, kanskje noen andre kan hjelpe deg så lenge.

Jeg brygget 50 liter rød til et bryllup, så jeg tar høyde for at det ikke bare
var Red-alen som stod for den gode stemningen, men den ble godt mottatt.

Høyres bra ut!
Har ikkje dårleg tid, så det går bra.

takk takk
 
Sverre K skrev:
Har en oppskrift jeg har tenkt å prøve, har ikke fersk gjær så derfor lurte jeg på om Nottingham eller S-04 blir helt feil?

9.60 kg. English 2-row Pale
1.20 kg. Crystal Malt 60°L 
0.25 kg. Roasted Barley 
100 g. Fuggles (Whole, 4.75 %AA) boiled 60 min.
37 g. Goldings (Whole, 5.00 %AA) boiled 15 min.
Yeast :  Wyeast 1098 British Ale

Takk! Gi tilbakemelding når du har fått smaka på ølet.
 
Tilbake
Topp