I min oppvekst var dagen da "julebrusen" ble annonsert tilgjengelig noe vi ventet på. Den gang var juleølet undergjæret, og forskjellen på ølet fra samme bryggeri fra år til år var påtakelig.
Nå har vi utallige brygg med tilsvarende navn/typer tilgjengelig.
Tanken bak denne tråden er å lufte hva folket mener er juleøl, gjerne med oppskrifter, og hvorfor!
PS. Tiden renner jo ut om man skal få brygget til Jul
Overgjæret/undergjæret /spiller ingen rolle? Kun "ølingredienser" eller fritt frem med alle tilsetninger? Lagring/ferskt øl? Hvorfor var/er samme øltype fra samme bryggeri så ulik fra år til år?
... Og sikkert mange flere tema, jeg undres, gjør dere?
Nå har vi utallige brygg med tilsvarende navn/typer tilgjengelig.
Tanken bak denne tråden er å lufte hva folket mener er juleøl, gjerne med oppskrifter, og hvorfor!
PS. Tiden renner jo ut om man skal få brygget til Jul
Overgjæret/undergjæret /spiller ingen rolle? Kun "ølingredienser" eller fritt frem med alle tilsetninger? Lagring/ferskt øl? Hvorfor var/er samme øltype fra samme bryggeri så ulik fra år til år?
... Og sikkert mange flere tema, jeg undres, gjør dere?