andreas_mb
Norbrygg-medlem
Jeg driver å planlegger et juleøl inspirert av Nøgne Ø sin Special Holiday Ale. Dette er hittil mitt favoritt-juleøl, dels på grunn av kompleksiteten, men også mye på grunn av "mouth feel", som også er en av grunnene til at jeg virkelig liker Westvleteren 12.
Nøgne skriver Ingredients: Grimstad water, malted barley, malted rye, malted oats, hops, white sage, carraway, juniper berries, chestnuts, yeast.
Det meste utenom white sage burde være relativt greit å skaffe. Jeg har ikke så mange batcher bak meg enda, så jeg hadde satt pris på om dere har noen innspill på fordelingen av gryn. Karve, kastanjer og einebær ved 10 minutter igjen av kok? Når det gjelder humle så har den jo 50 IBU, men jeg husker ikke smaken godt nok til å bedømme tidlig i kok / sent i kok. Forslag?
Typisk stout gjær?
Arrester meg om jeg tar feil, men så vidt jeg har forstått er fyldig mouth feel et resultat av lange karbohydrater som gjæren ikke klarer å spise. Dette får man ved høy mesketemperatur, men dette er jo et øl med 8.7% alkohol, så det trengs jo ganske mye korte karbohydrater. Supplere med mørk malt ekstra / brunt sukker?
Nøgne skriver Ingredients: Grimstad water, malted barley, malted rye, malted oats, hops, white sage, carraway, juniper berries, chestnuts, yeast.
Det meste utenom white sage burde være relativt greit å skaffe. Jeg har ikke så mange batcher bak meg enda, så jeg hadde satt pris på om dere har noen innspill på fordelingen av gryn. Karve, kastanjer og einebær ved 10 minutter igjen av kok? Når det gjelder humle så har den jo 50 IBU, men jeg husker ikke smaken godt nok til å bedømme tidlig i kok / sent i kok. Forslag?
Typisk stout gjær?
Arrester meg om jeg tar feil, men så vidt jeg har forstått er fyldig mouth feel et resultat av lange karbohydrater som gjæren ikke klarer å spise. Dette får man ved høy mesketemperatur, men dette er jo et øl med 8.7% alkohol, så det trengs jo ganske mye korte karbohydrater. Supplere med mørk malt ekstra / brunt sukker?