Juleøl

Hei!
Har en oppskrift her som jeg håper på en kommentar til. Kan den være bra som en type jule øl?

Create a yeast starter with 1,50 l of wort

  Clean and Prepare Brewing Equipment
  Total Water Needed: 30,00 l
 
Mash or Steep Grains

  Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,10 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 92,7 %
0,10 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 3 1,8 %
0,10 kg Aromatic Malt (51,2 EBC) Grain 2 1,8 %
0,10 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 4 1,8 %
0,10 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 5 1,8 %

  Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Acid Rest Add 22,95 l of water at 37,2 C 35,0 C 45 min
Protein Rest Decoct 6,56 l of mash and boil it  50,0 C 60 min
Saccharification Decoct 8,22 l of mash and boil it  64,4 C 15 min
Saccharification Decoct 4,44 l of mash and boil it  70,0 C 15 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min

  Fly sparge with 3,05 l water at 75,6 C

Boil Wort

  Add water to achieve boil volume of 24,49 l
  Estimated pre-boil gravity is 1,048 SG
  Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
30,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 14,6 IBUs
20,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 25,0 min Hop 7 8,5 IBUs
0,30 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 8 -
15,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 9 3,3 IBUs
0,20 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 10 -

 
  Estimated Post Boil Vol: 21,84 l and Est Post Boil Gravity: 1,057 SG
Cool and Prepare Fermentation

  Cool wort to fermentation temperature
  Transfer wort to fermenter
  Add water to achieve final volume of 21,00 l
  Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,1 pkg German Ale/Kolsch (White Labs #WLP029) [35,49 ml] Yeast 11 -

  Measure Actual Original Gravity _______    (Target: 1,057 SG)
  Measure Actual Batch Volume _______    (Target: 21,00 l)
Fermentation
  04.09.2004 - Primary Fermentation (4,00 days at 20,0 C ending at 20,0 C) 
  08.09.2004 - Secondary Fermentation (7,00 days at 20,0 C ending at 20,0 C) 
 
Jeg ville økt mengden krystallmalt og kuttet ut proteinsteget og dekoksjonene. Med pale malt som base, er det nok med et langt enklere meskeskjema.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Takker Gahr. Da følger jeg dine råd. 3-400gr krystallmalt og redusere basemalten? Jeg brygger med 20 l Speidel, så grensa er der.
Samtidig, jeg har satt en starter på WLP 029, den står nå på magnetrører og har gjor det i 15 - 16 timer nå, men den skummer ikke den virker død.
Gjæra er best før 11--12 2011, så den er jo rimelig ny. Kjenner du til hvordan denne gjæra skal oppføre seg?
 
Da har ølet etter oppskriften og justert etter Gahrs anbefaling, stått til carbonering i drøye 3 uker og smaken er god, begynner å bli litt rundere, veldig god og lang ettersmak.
Kona som ikke er noen stor øldrikker, likte denne veldig.  :skitbra:
 
Tilbake
Topp