Hei,
To kjappe spørsmål om humling;
Jeg skal brygge en klone av Solsnu, og skal bruke Northern Brewer til bitter og Hallertauer til aroma.
I oppskriften er forholdet 3,7kg bitterhumle på 4000l, men det er også bemerket at man skal justere til 25 IBU. For aromahumle er forholdet 3kg på 4000l.
Spørsmålet er hvordan jeg skal sjonglere med hhv. bitter - og aromahumlen for å treffe riktig IBU.
Det jeg tenker er å beholde forholdet mellom de to slik at forholdsvis like mye tilsettes av de to, men det er muligens ikke den beste metoden ?
Burde jeg heller justere alt med bitterhumle og tilsette aromahumle ihht opprinnelig forhold (3 kg på 4000l) ?
Jeg kjenner ikke alfasyreinnholdet i de som opprinnelig er brukt men på det jeg har er det hhv 5,3 og 2,7% for bitter og aroma.
Humlen har forresten vært frosset 3mnd, påvirker dette smaken vesentlig ?
Dette ble litt rotete men håper noen kanskje har et innspill eller to allikevel
To kjappe spørsmål om humling;
Jeg skal brygge en klone av Solsnu, og skal bruke Northern Brewer til bitter og Hallertauer til aroma.
I oppskriften er forholdet 3,7kg bitterhumle på 4000l, men det er også bemerket at man skal justere til 25 IBU. For aromahumle er forholdet 3kg på 4000l.
Spørsmålet er hvordan jeg skal sjonglere med hhv. bitter - og aromahumlen for å treffe riktig IBU.
Det jeg tenker er å beholde forholdet mellom de to slik at forholdsvis like mye tilsettes av de to, men det er muligens ikke den beste metoden ?
Burde jeg heller justere alt med bitterhumle og tilsette aromahumle ihht opprinnelig forhold (3 kg på 4000l) ?
Jeg kjenner ikke alfasyreinnholdet i de som opprinnelig er brukt men på det jeg har er det hhv 5,3 og 2,7% for bitter og aroma.
Humlen har forresten vært frosset 3mnd, påvirker dette smaken vesentlig ?
Dette ble litt rotete men håper noen kanskje har et innspill eller to allikevel