Justering av oppskrift.

Hei.

Er helt ny på ølbrygging og har endel spørsmål jeg lurer på.

Tenkte å prøve meg på denne oppskriften. Skal brygge på en 50l Speidel.
Oppskriften er til 77.5l. Har delt alle verdier på 77.5 og ganget med 50 når jeg bestilte ingrediensene for å nedskalere. Er det sånn det skal gjøres?

Hvor mye vann burde jeg starte med? Hvor mye burde jeg skylle med?

Ser også at meskingen skal være 60 min på 66 grader. Skal jeg da sette mashing til 66 grader for å tilsette malten, eller er det greit å ha det litt kaldere?

Tar også gjerne mot andre tips og triks :)

Tommy
 
Kjenner ikke speidel oppsett, men generelt så må vannet være noen grader varmere, vil anta 68-69grader for å få 66gr mesketemp, malten er ca 20gr (hvis lagret I romstemp) og vil kjøle ned vannet når det tilsettes...Anbefaler å få tak I et bryggeprogram som kan beregne dette (og alt annet ifm oppskriften) for deg...Lykke til...
 
Tilbake
Topp