En drøy måned nå siden jeg stilte dette spm., og jeg fulgte instruksjonene i Youtube videoen om hvordan rense ut gjæren fra gjærkaka.
Har nå tenkt å bruke den i et brygg på lørdag.
Har forresten snekret min første oppskrift, og vil gjærne ha tilbakemelding på humlevalg og mengder (malten er låst i vaccum ;D
Newfarms APA
Volum 45 L
OG 1054
Colour: 13 EBC
Bitterness 37 IBU
Pale Malt 8000g
Vienna 1800g
Pale Crystal Malt 400g
totalt 10200g
Mash: 27 liter, 66 C 90 min, Mashout 77 C 60-90 min (samler 52 liter)
Chinook 25g 60min
Chinook 25g 15min
Citra 30g 15min
Citra 30g 1min (BeerCalc har ikke 2 min ?) + Cascade her også??
cascade 50g dry (økes??
Har igjen Chinook fra juleølet, og kjøpte Citra og Cascade.
WLP001 (Det er her slurryen kommer inn :help:
Bruker jeg gjærkalkulatoren justerer for dato og drar ned gjærkonsentrasjonen kommer jeg tilslutt til 933 ml (har ca 1000 ml så stopper der
Jeg kan trekke helt ned til "Thin slurry" og da skal jeg ha 1440 ml, og hvis jeg trekker til "Thick Yeast kommer jeg til 320 ml.
Slik jeg tolker forklaringen til gjærkalkulatorens "Repitching from slurry" gjelder denne for slurry i bunn av gjæringskar.
Jeg har jo renset denne, så min gjær bær være mye mer konsentrert tenker jeg.
Vurderer følgende alternativer:
a) Skal jeg bruke gjærkalkulatoren rett frem og pitche inn de 1000 ml. jeg har.
b) Skal jeg bruke de 1000 ml. til en starter på ca. 3 liter
Innspill mottas med takk :biersmile: