Hei! Er ganske fersk i ølbrygging så håper noen kan fortelle meg litt om Kandissukker i øl? Når passer det å bruke? Hva oppnår eg med kandis osv.... Takker for all respons eg kan få.
Noen som har gjort seg erfaring med forskjellen mellom kandissukker kjøpt i dagligvare og i heimebrygghandelen, utover prisen? Sistnevnte er kanskje en del mørkere...? (425 EBC vs. ?? EBC)
Tror det er vanligere med kandisirup til hjemmebrygging, i hvert fall i oppskrifter jeg har sett. Enklere å tilsette og kanskje bedre/mer smak, men også enda dyrere og har ikke evig holdbarhet slik hardt sukker har.
Utfra det jeg har lest om du ønsker å brygge noe komplekst som f.eks. Westvleteren klone eller RIS, så er det original Candi Syrup eller hjemmelaget kandisirup som gir best resultat. Både 1. og 2.plass i kategorien Belgisk i årets NM brukte Candi Syrup D-180, som såvidt jeg vet bare selges av Brewshop i Norge.
Det gjengir 180 Lovibond, så rundt 480 EBC. Uansett er det smaken med noter av steinfrukt og kaffe, og ikke fargen, jeg har lest skal være bedre fra produsenten Brewshop bruker.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.