For å få O2 ut av et halvfullt fat, er purge den mest brukte, og trolig den beste metoden. Den er derimot ikke 'sikker', da du ikke vet hvor mye O2 som er igjen etter at du har purget.
Selv om Co2 er tyngre enn luft, vil disse to gassene blande seg som saft i vann. Selv om du fyller på Co2, vill dette bare tynne ut O2, og aldri fjerne den. Dilemma blir da - hvor mye Co2 skal du bruke for å være 'tilstrekkelig sikker'?
Jo større headpace (tomrom) du har i fatet, jo større blir denne usikkerheten.
En temmelig sikker metode, er å bruke to 19L. Fyll øl i det ene fatet, og vann i det andre. Det med vann, fyller du breddfylt, slik at du har svært lite O2 i dette fatet. Sett Co2 trykk på fatet med vann, og press ut alt vannet. Dette fatet er nå 'helt' fritt for O2.
Koble fatene sammen med to øl-koblinger. Dvs fra øl-ut, til øl-ut. Slipp ut nesten alt trykke fra det tomme fatet, men ikke slipp luft inn. Sett trykk på fatet med øl, og slipp trykket jevnlig ut fra det tomme fatet slik at ølet blir presset over. Ikke gå fra fatene under denne prossessen, da du må koble fra umiddelbart når du hører gas/luft blir presset gjennom slangen.
Du har nå et halvfullt fat med øl, 'helt' fritt for O2.
Dersom ølet skal lagres mener jeg dette er viktig, dersom ølet skal drikkes i løpet av kort tid, er det mindre viktig.