Karbonere med melis?

Kan man karbonere med melis?
Er ikke melis bare finmalt farin?
Da burde vel 100gr melis tilsvare 100gr farin? Eller...?
 
Geir B. Guin skrev:
Kan man karbonere med melis?
Er ikke melis bare finmalt farin?
Da burde vel 100gr melis tilsvare 100gr farin? Eller...?

Det var jeg også overbevist om, helt til jeg sjekket ingredienslisten for noen måneder siden. Melis (i alle fall den boksen jeg hadde) inneholder også litt potetmel.  :noway:

Hva er grunnen til at du ønsker å bruke melis fremfor farin? Det koster mer og har potetmel i seg... At det løser seg raskere betyr ingenting hvis du likevel koker sukkeret, slik det anbefales for å ta knekken på bakterier.
 
Når det er det eneste som befinner seg i skuffer og skap...

Det er ikke noe jeg ØNSKER, men ble NØDT til...
Jeg gjorde dette i går kveld, uten å tenke noe særlig på det.
All farin var gått i cornflakesen til barna, så da ble melis det naturlige valget.
Så nå måtte jeg bare ha en bekreftelse fra andre, så slipper jeg å gå i 2 uker å lure på om det går bra.
 
Det inneholder som nevnt over - et fortykningsmiddel.
Bruker det som erstatning for finmalt brasiliansk sukker i mixing av Caipirinha, blir meget likt - men litt "tykt :p
 
Tilbake
Topp