Karbonering av cider på corneliusfat

Har noen erfaring med det? Jeg tenker på hvor mye CO2, hvor lenge, temperatur etc. Det er en streit søt eplecider det er snakk om.
 
Har noen erfaring med det? Jeg tenker på hvor mye CO2, hvor lenge, temperatur etc. Det er en streit søt eplecider det er snakk om.
Jeg har jo erfaring med det, siden jeg har gjort det selv. Jeg syns cider tåler en god del CO2, så jeg karbonerte ca halvannen uke på 1,5 bar i 4 grader.
Her er det egentlig bare å prøve seg frem, og sjekke jevnlig til en får ønsket resultat. Cider får ikke særlig holdbart skum; det forsvinner ganske raskt etter tapping. Men futten i brygget holder seg.
 
Jeg har jo erfaring med det, siden jeg har gjort det selv. Jeg syns cider tåler en god del CO2, så jeg karbonerte ca halvannen uke på 1,5 bar i 4 grader.

Takk for svar. Omtrent 3.4 i CO2-volum, altså. Men hvorfor så lav temperatur under karboneringen? Bør temperaturen være det samme som drikketemperatur? (Jeg er tvangskarboneringsnoob.)
 
Sist redigert:
Takk for svar. Omtrent 3.4 i CO2-volum, altså. Men hvorfor så lav temperatur under karboneringen? Bør temperaturen være det samme som drikketemperatur? (Jeg er tvangskarboneringsnoob.)
Karboner gjerne på annen temperatur, men det går fortere dess kaldere det er. Derfor pleier jeg å karbonere (og lagre) i kjøleskap e l.
 
Hei. Forsøkte å carbonere på fat for så å tappe på flaske for langtidslagring. Opplever imidlertid at cideren slipper kullsyra så raskt at man ikke har mulighet til å gjøre det på denne måten. Noe jeg gjør feil?
 
Hei. Forsøkte å carbonere på fat for så å tappe på flaske for langtidslagring. Opplever imidlertid at cideren slipper kullsyra så raskt at man ikke har mulighet til å gjøre det på denne måten. Noe jeg gjør feil?

Hvis du kun har cider og co2 i flaska, så skulle det ikke bli noe stor forskjell fra servering fra fatet.
Jo høyere serveringstemperatur du har, jo raskere vil co2 frigjøres.
 
Tilbake
Topp